28-05-08

Ikke bijna één jaar!

Aangezien mijn eerste verjaardag razendsnel dichterbij begint te komen (op 12 juni is het zover) vond mijn mama het eens tijd om eens in haar fotookes te snuisteren en een overzichtje te maken van mijn eerste levensjaar. Veel foto's zullen voor jullie niet nieuw zijn, maar er zitten toch ook nog een aantal verrassingen tussen, om jullie aandacht vast te houden natuurlijk! Zie hiernaast!
Ook de foto's van mijn doop werden nog eens bekeken en ook die wilden we jullie niet onthouden, want dat was toch wel één van de meer memorabele momenten, met iedereen op zijn paasbest, ... , dat wil zeggen: leuke foto's!

Ondertussen loopt mijn papa nog altijd op zijn krukken rond, en beginnen mijn mama en ikzelf nu toch wel wat te verlangen dat hij spoedig herstelt, want 't is gene mens om lang stil te zitten mijn papa. Dat gaat hem niet zo goed. Mama en ikzelf daarentegen gaan nog steeds vaak op stap, en laten hem dan thuis, leuk hoor. (voor ons dan toch, hihi!)

18:20 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

19-05-08

GENEZEN

Om iedereen gerust te stellen, ... ,ik ben genezen. Nu en dan hoor je nog een kuchje uit mijn mondje en een niesje uit mijn neus, maar anders ben ik terug in topform. Ik eet wel dubbele porties om mijn schade van vorige week wat in te halen en smul van alles wat voor mijn mondje passeert. Dit weekend hebben mijn ouders mij zelfs voor de eerste maal macaroni voorgeschoteld en ook dat heb ik gezwind opgepeuzeld. Na een wat onwennige start, heb ik al snel beslist dat dit zeer lekker was, en verdween mijn volledig bordje al vlug in mijn maagje, als sneeuw voor de zon.

Van de zon gesproken, dit weekend heb ik met mijn mama en papa gewandeld aan zee. Nu ja, wandelen, papa is nog steeds onderweg met zijn krukken, dus mijn mama en ik hebben gewandeld terwijl hij zich op een bank heeft geïnstalleerd. Daarna hebben ons dan wel lekker bij hem op zijn bankje in 't zonnetje geplasseerd. We mochten hem niet te lang alleen laten, anders kwam hij eenzaam, hihi!

 Zie je, volledig hersteld!

20:19 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

14-05-08

Een ongeluk komt nooit alleen, ...

We hebben het weer gekunnen bij ons thuis! Het was me het weekendje wel. Alles begon op vrijdagavond. Mijn papa, de sportman, speelt regelmatig eens een spelletje squash, volgens het motto: Sporten, dat is gezond! Nu was er vrijdag de laatste match van de squashcompetitie, en er was een gratis vat voorzien na afloop van de wedstrijden.
Wou hij nu persé bij de eersten zijn die konden douchen, of was het een ongelukkig toeval, ... geen mens die het weet, maar halverwege zijn tweede set sloeg het noodlot toe en verzwikte hij zijn enkel. Resultaat: +/- 2 weken krukken, en voet voorlopig niet meer te gebruiken!

Maar nu, dat was nog maar het begin van alle ellende. Nadat mijn mama zaterdagmorgen met mijn papa bij de dokter was langsgeweest, was het zaterdagnamiddag mijn beurt. Ik ben toch wel uit de zetel getuimeld zeker. Hoe ik dat gedaan heb, ... , geen mens die het weet, ikzelf nog het minst. Ik lig zo wat rustig te spelen in mijn banaankussen, zoals al zovele keren voordien, en plots lig ik daar, op de koude grond, met mijn hoofd eerst. Resultaat: een hersenschudding. Mijn mama en papa met mij in vliegende vlucht naar de spoedopname van het Heilig-Hart ziekenhuis van Roeselare waar ze al bijna eerst mijn papa onder handen namen, wat wil je, ...  Maar mama heeft hen vlug duidelijk gemaakt dat het om mij te doen was.
Ze hebben me daar dan wel gehouden zekers, en ondertussen ook mijn plots erger wordende bronchitis behandeld. 

Zo mochten mijn mama en ikzelf opnieuw een dagje of 4 in het ziekenhuis blijven, en heeft mijn moeke daar dan ook noodgedwongen haar eerste moederdag gevierd. Gelukkig met een prachtig cadeautje van mijn papa, en ook ééntje extra van mijn dagmoeder. Een surprise! Mijn dagmoeder had stiekem een jaarkalender gemaakt met al fotookes op van ikzelf, ... , hihi, mama was nog een beetje content. Dat heeft alle ellende toch nog een beetje goedgemaakt!

Gelukkig zijn we nu terug thuis, en heeft mama vlug de rest van de week verlof genomen om voor haar twee 'zieke' mannen te zorgen. Eigenlijk zijn we allebei al wat beter, maar we gaan 't haar niet vertellen zu, ze verzorgt ons veel te goed ;-)!

  Ikke, 11 maanden!

17:30 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

05-05-08

Mijn eerste verkoudheid!

Jaja, ik heb ze te pakken, mijn eerste verkoudheid. Mijn mama heeft 11 maanden kunnen 'stoefen' dat ik nog niet verkouden was geweest, maar nu zijn we dan toch geveld. Dit weekend een beetje op en af met de koorts, dan had ik er wel, dan weer niet.
Ik was ook heel snel moe zodat ik veel heb geslapen, nog meer dan anders! Maar nadat ik vannacht ook nog een beetje ben beginnen hoesten werden mijn papa en ikzelf door mijn mama naar de dokter gestuurd. Daar bleek ik inderdaad een beetje verkouden te zijn (dat was pas nieuws ;-)) en nu moet ik 3 x per dag een lepeltje slechte hoestsiroop drinken en wordt mijn borst ingevreven met iets raars. brrrrrrrr ...
Er zijn natuurlijk ook wel wat voordelen aan verbonden, ik wordt massas veel geknuffeld, en ik ben er al twee nachten op rij in geslaagd om bij mijn mama in bed te mogen. Zo heb ik mijn papa van zijn eigen kussen gejaagd, die mag nu gewoon op de matras slapen, hihi!

Dit alles heeft me wel niet tegengehouden om dit weekend toch een beetje van de eerste zomerse dagen te genieten. Aangezien mijn koorts tijdens de dag telkens weg was, hebben mijn papa en mama toch een klein toerke met mij gedaan en heb ik toch ook wat kunnen genieten van alle zonneschijn! Nu hopen dat ik snel genezen ben zodat ik nog meer toerkes kan doen!

19:59 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |