07-07-08

Prikje

Ja hoor 't was weer van dat. Na de diverse feestjes voor mijn eerste verjaardag, was er jammer genoeg ook nog een keerzijde aan de medaille. Een serieuze prik! Ik met mijn moeke naar de kinderarts, waar ondertussen ook mijn gewicht en groei werden opgemeten en vergeleken met de statistieken van mijn leeftijdsgenootjes. Wat blijkt, met mijn 77 cm en 9,200 kg ben ik aan de grote kant, maar niet te dik en blijf ik schoon mijn curve volgen. Wat bij ons thuis goed nieuws is!
Mijn tandjes blijven nog steeds goed verstopt, maar dat schijnt nog niks te zijn om ons zorgen over te maken. Mijn papa kon ondertussen wel niet meer wachten en wou even checken of het mij toch al zou lukken om een betterfood-koekje naar binnen te werken. Ondanks dat mijn vingertjes nog niet willen meewerken ben ik er dankzij zijn bereidwillige assistentie (3/4 van het pakje is in zijn maag geland), en dankzij mijn eigen talenten, toch in geslaagd om een half koekje op te peuzelen. Als je iets lang genoeg laat weken in een vochtige omgeving, ... , je begrijpt wel wat ik bedoel.  ;-)  Het enige wat ze mij nog steeds niet moeten geven is iets met vanille of vanillearoma in. Ik weiger om daar ook maar een slok van te drinken of een hap van te eten. Dit bemoeilijkt mijn overstap naar groeimelk wel serieus (mijn mama heeft nog geen groeimelk zonder vanille gevonden) zodat ik verder van mijn gewone flesjes met NAN mag blijven genieten. Als er iemand tips heeft, ...

Nog een dikke proficiat aan mijn tante Evy want die is vandaag jarig! Hip hip hoera! ('t schijnt dat ik wel niet mag vertellen dat ze volgend jaar 30 wordt, maar ik kan nog niet zo goed iets verzwijgen, 'k heb dat van mijn mama, hihi)

 Ikke bijna 13 maanden!

14:16 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

volle melk? Hoi Robbe, mijn mama was dat ook beu om die poedertjes en zo te moeten mengen en wou ook overschakelen op groeimelk toen ik een jaar was. Ik heb dan een beetje moeilijk gedaan en zodoende heeft mama van alles een beetje getest. Bleek dat ik gewone volle melk het liefste drink. Volgens Dr. Deketelaere is dat eigenlijk voldoende voor kindjes van 1 jaar zeker als ze verder goeie etertjes zijn (en ik veronderstel dat dat bij jou ook het geval is - de hoeveelheden groentepap van in't begin in acht nemend - ?). Volle melk bevat bovendien minder suikers en is dus beter voor de tandjes (ook als ze nog goed verstopt zitten) en natuurlijk ook voor de lijn. Het enige wat ontbreekt in volle melk is vitamine D, maar als je in de zomer veel buitenzit, krijg je dat van de zon. Als je mama het toch niet vertrouwt, kun je in de apotheek heel goedkope flesjes met vitamine D (D-cure) kopen. Een vijftal druppels per dag zijn voldoende in de winter. Veel succes ermee! Oh ja, als je het echt niet lust, kun je er ook een beetje nesquik indoen, maar dan heb je weer veel suikers... en ik persoonlijk vindt het niet zo lekker.

Gepost door: Friedl | 10-07-08

ik vind het niet lekker natuurlijk - weinig geslapen laatste dagen

Gepost door: Valerie | 10-07-08

Hoi hoi He Robbe, hopelijk was je ziekenhuisbezoekje van vandaag niet te lastig?! Heb aan jou en je mama gedacht hoor..
Tot het volgende kort berichtje ;-)

Gepost door: Sofie | 29-07-08

De commentaren zijn gesloten.